Corona in Zimbabwe
In februari en maart 2020 was ik op inkoop in Zimbabwe, de eerste maand waren we in de bush en hadden slechts af en toe toegang tot internet en tv. We zagen dat er in China hele steden werden geïsoleerd en dat er een vreselijke besmettelijke virus was uitgebroken. 
Eerlijk gezegd besteden we er niet veel aandacht aan, tot onze kinderen begonnen te bellen jullie moeten gelijk terugvliegen. Op 3 maart kregen we nog tickets en zijn we op 5 maart teruggevlogen via Addis Ababa. Nergens controles of mensen met mondkapjes en het hele vliegtuig zat vol. De dag toen ik op het vliegtuig stapte was eigenlijk de start voor de inkoop weken geweest. Ik had alles geregeld en zou naar afgelegen plekken rijden om vervolgens een tour te gaan maken langs kunstenaarsdorpen en naar kunstenaars die in de bergen wonen. Alle verblijven waren geboekt en ik had overal eten geregeld, namelijk bij onze bezoeken kopen we voor de gehele gemeenschap eten en koken we samen, dit is eigenlijk elk jaar het mooiste moment van de reis. Dan komen de verhalen, indrukwekkende anekdotes worden verteld over traditionele riten, mythen en hun waarden. 
Op het einde wordt er gedanst en muziek gemaakt ik besef dan altijd dat de tijd hier heeft stil gestaan en ze zo al meer dan 80 jaar leven. Het eten wordt door alle dames uit het dorp op een groot houtvuur bereid in tonnen, in emmers maar ook in natuurstenen uitgekapte schalen. Toen ik uiteindelijk in het vliegtuig zat realiseerde ik me dat ik het eten niet had afgemeld en achteraf heb ik vernomen dat ze er geluk gezamenlijk een feestje van hadden gemaakt. Een paar weken later begon ook de ellende in Zimbabwe en werd hun arme bestaan nog meer op de proef gesteld. Het was een heel zwaar jaar voor de kunstenaars (voor alle mensen) in Zimbabwe, geen steun van de overheid en daardoor geen eten, geen elektriciteit, vaak geen water, alles zat op slot en alles viel uit. We proberen samen langzaamaan de boel weer op te pakken, we zijn nu begonnen om de Permacultuur ook in Zimbabwe te introduceren, de eerste groentetuinen zijn aangelegd, en we zijn nu met Solar watersystemen aan het aanleggen. Ik hoop snel weer te kunnen gaan, maar zoals het er nu uit ziet is dat nog niet opportuun, maar ik heb hoop dat als iedereen twee keer is gevaccineerd, (wat ik al ben) ik snel weer naar Zimbabwe mag afreizen