Na een kleine verbouwing in januari, zijn Sanne en Coen weer met nieuwe energie gestart om in 2019 van hun restaurant nog meer bio-oase te maken. De wintergroente maakt langzaam plaats voor weeldige en heerlijk ruikende kruiden en lente oogst. De hele winter door hebben ze kunnen koken met wat het land aan ons heeft gegeven. Van spruitjes, prei, postelein, worteltjes tot knolletjes, bieten en aardappelen. Vlees van onze eigen varkens en runderen. Kortom ze zijn er in geslaagd zelfvoorzienend te zijn, wat natuurlijk heel knap is, voor het eerste jaar van eigen moestuin en voedselbos. 

De beelden zijn bijna allemaal verdwenen, wat natuurlijk op het eerste gevoel heel erg jammer en verdrietig was. Als ik zie wat er voor terug is gekomen, kan ik met een gerust hart zeggen, het is goed zo. De situatie in Zimbabwe is dergelijk slecht en verontrustend, dat we besloten hebben, na 25 jaar te stoppen met de inkoop van de beelden. Onze grote voorraad natuurstenen beelden gaan we in een winkel naast het restaurant verkopen, met aanvullende artikelen, zoals designmeubelen, schilderijen en Afrikaanse krukken. 
Zo blijft Zimbabwe en de mooie beelden, gelukkig nog verbonden met Landgoed Heerdeberg, waar het eigenlijk allemaal mee begonnen is. We hopen u snel te mogen begroeten in op onze nieuwe plek, Pater Kustersweg 22. We gaan 1 oktober 2019 open.

Met vriendelijke groet,

 

Jose de Goede en Els Scheijen