Allereerst willen we iedereen bedanken voor het vertrouwen, gunnen en vooral het enthousiasme die we hebben mogen ontvangen van onze gasten in 2015. Mede door u zijn we gegroeid van een klein cafeetje naar een volwassen bedrijf, met een restaurant, vergaderruimte, officiële trouwlocatie, en een indrukwekkende grot/feestruimte.

Natuurlijk blijven onze workshops en de beeldentuin centraal staan, dat is het hart van ons bedrijf. Het mooie daaraan is, dat we vaak mogen meewerken en denken aan bijzondere gebeurtenissen, zoals een cadeau voor huwelijken, verjaardagen maar soms ook een beeld voor op een graf. Dat maakt de cirkel rond, beelden kopen in Zimbabwe, waar ze het geld zo hard nodig hebben, en hier verwoorden ze liefde, geluk, maar soms ook hoop en troost. De kunstenaars uit Zimbabwe komen natuurlijk weer terug in onze tuin, om Workshops te geven, als bijlage de flyer, de workshops zijn ook uitermate geschikt om een teambuilding dag mee te organiseren. Die we graag op maat voor u samenstellen.

Het aankomende jaar gaan we weer nieuwe ontwikkelingen creëren en realiseren, in maart 2016  zijn de voormalige ezelstallen in de hoogstam-wei (met oude appel en perenrassen) klaar, die verbouwd zijn tot sfeervolle en bijzondere vakantiehuisjes. Het is hier waar stad, cultuur en natuur samen komen, uitzicht op een mergelwand van 70 miljoen jaar en op loop afstand van Maastricht (3 km.)

De streekmarkten die de Boerendelicatessen winkel (Coenraad Reinders)  elke eerste zondag van de maand organiseert is zo’n succes, dat ze zelfs in de winterdoor gaan, maar dan in een prachtige verlichte, sfeervolle grot. De eerste was afgelopen 6 december, de eerst volgende is 3 januari 2016.
 

Zo aan het einde van 2015, kunnen wij terug kijken op een bewogen, een gelukkig en succesvol jaar, maar we hebben er kei hard voor moeten werken en vaak afgezien, als we nu terug denken wat we allemaal hebben gerealiseerd, aanleg van de geheime tuin,  gas, elektra, stroom en rioolaansluitingen, nieuwe weg, restauratie van de grotten, aanleg parkeerplaats, maar het was het meer dan waard!!!!

En natuurlijk niet te vergeten de prachtige documentaire die L1Helpt (Marijn Poels) over onze projecten in Zimbabwe heeft gemaakt, met als hoogtepunten de opening van de Ensemble Hall van de Chengetaschool. Wij hopen dat we volgend jaar door mogen en kunnen gaan met nieuwe projecten in Zimbabwe, naast de beelden die we Fair Trade van onze kunstenaars kopen, hebben we een aantal mooie kleinschalige projecten kunnen realiseren en steunen, zoals een tassen-project voor vrouwen, de roodborstjes met jongeren, prachtige houten kinderpuzzels-project en hebben we in een nieuw Artcentrum in Mvuri, de toiletten, keuken en een soort van kantine helpen bouwen.

Dit alles had niet zonder de steun, liefde en aanmoediging van jullie gekund, nogmaals heel veel dank daarvoor. We moeten de wereld samen weer mooier maken. Zeker vandaag de dag met alle nare gebeurtenissen om ons heen zoals de etnische en religieuze onrusten, we moete elkaar respecteren en eren. Een balans zoeken tussen genieten, verdraagzaamheid en spiritualiteit, dit alles proberen wij op Landgoed Heerdeberg, door middel van onze beelden, workshops, restaurant en de Boeren Delicatessenwinkel te creëren.

Wij wensen u allen een mooi, gezond, gelukkig en voorspoedig 2016