Het bankje staat er al meer dan 10 jaar, veel klanten vroegen me wie is Annie, ik moest het antwoord altijd schuldig blijven. Op een van de mooiste plekjes van Landgoed Heerdeberg staat een bankje met uitzicht op Maastricht. Een half jaar geleden moest ik een speurtocht uitschrijven, en Annie was mijn leidraad voor het verhaal. Ze was een dochter van een blokkenbreker in de Middeleeuwen, en sinds dien dwaalde haar geest rond op Landgoed Heerdeberg. Ze beleefde avonturen, in de 17e, 18e en 19e eeuw tot en met de tweede wereldoorlog en Annie besloot, toen ze jonge jongens (verzetsstrijders) gefusilleerd zag worden op 12 september 1944, om samen met hun, definitief te gaan rusten.
 

(Elf Belgische verzetsstrijders en een Russische verzetsheld gefusilleerd in het bosje vlak bij de begraafplaats van de Paters, toen nog Heer, momenteel Cadier en Keer. Deze laffe daad vond plaats op de dag voor het begin van de werkelijke bevrijding van het Nazi-geweld door de Amerikanen op 13 september 1944)

De speurtocht was een succes, iedereen had te doen met Annie, en vanaf dat moment was Annie onderdeel van de historie van ons Landgoed. Deze week kwam er een moeder en dochter bij ons koffie drinken, ze waren naar het gedenkteken geweest van resp. hun moeder en oma.
 Het bleek het bankje te zijn, met de opschrift ’ik wist dat je zou komen Annie’
Ze kon op het laatst van haar leven niet meer zover lopen, dagelijks wandelde ze naar de plek met uitzicht over Maastricht, en het was daar waar ze een bankje miste. Het was haar wens, na haar overlijden, daar een bankje te plaatsen, met een tekst.

En nu koesteren en zitten er dagelijks mensen op dit bankje, binnen kort, komt er nog een plaatje bij, papa, opa is inmiddels ook overleden, en voor hem komt er op het zelfde bankje nog een gedenkteken bij.