Vandaag heeft de Chef een heerlijk ouderwetse Reubesoep (Zuidlimburgse meiknolletjessoep) gemaakt met het recept van zijn Bonma (Oma) kom hem proeven en hieronder het recept en benodigheden.

250 g lamsvlees of schapenvlees
rozemarijn
peperkorrels
500 g meiknolletjes
enkele zomerworteltjes
2 aardappels
50 g ontbijtspek
peterselie

 

Bereiding
Snij het vlees klein en zet met rozemarijn en peper op in 1 l water, laat 3 uur trekken.
Snij de meiknolletjes en aardappels in blokjes en de wortels in plakjes en doe bij de bouillon, eventueel een beetje water erbij. Laat een kwartier zachtjes koken tot de groenten net gaar zijn. Bak het spek uit en verkruimel.
Bestrooi de soep vlak voor serveren met de spekjes en peterselie

En u heeft een heerlijk, eerlijke soep, u kan hem vandaga bij ons komen proeven!