Onze beeldentuin heeft plaats gemaakt voor een groente en kruidentuin, de beeldentuin is verplaatst naar nummer 22.
naast het restaurant. 
  Deze week geopend op zaterdag 26 september, of op afspraak 0621242740

De natuurstenen beelden, zijn handgekapt uit diverse marmersoorten en komen uit Zimbabwe. We kopen de beelden persoonlijk in van de kunstenaars, die een vaste en eerlijke prijs voor de beelden krijgen. Van de winst van de afgelopen 25j aar hebben we verschillende projecten kunnen realiseren. Ons mooiste en grootste project was ongetwijfeld  de school, die we samen met Phil en Lorraine Dobbelson hebben gebouwd. Waar momenteel 745 kinderen les krijgen en de kinderen elke dag een warme  maaltijd kunnen nuttigen, vaak de enige maaltijd voor de hele dag. Onze droom een middelbareschool op te zetten, hebben we vorig jaar ook nog gerealiseerd. Opdat vooral de meisjes langer naar school kunnen en niet uitgehuwelijkt worden (vaak al op 12 jarige leeftijd)  ​In 2015 is de school geopend en Marijn Poels heeft er een documentaire over gemaakt. Film Marijn Poels Vanaf 1 januari 2019, is de Stichting opgehouden te bestaan, na 26 jaar lief en leed te hebben gedeeld met de kunstenaars en hun families in Zimbabwe. Onze school blijven we steunen en financieren, dat doen we met 4 koppels. o..a. met Phil en Lorrain Dobbelson, die ter plekke elke dag een warme maaltijd verzorgen voor de kinderen. Mede door de onmogelijke omstandigheden in Zimbabwe is het heel moeilijk nog beelden in te kopen. Dit jaar is het toch gelukt om 5 kisten met beelden in te kopen en die zijn in juli (2020) geariveerd. Kom gerust kijken, we hebben nog een prachtige collectie. Mocht u niet op zaterdagmiddag in de gelegenheid zijn om te komen, maak gerust een afspraak.  0621242740.De beelden die in de onlineshop worden aangeboden, is slechts een heel klein gedeelte van wat er in voorraad is.
Voor de grote beelden is het helaas niet mogelijk om ze te versturen, echter is er een koerier die wekelijks een rondje Nederland doet.

Rieten manden

Batonga stam Rieten manden

€ 60,00
Binga de thuisbasis van de Batonga stam, waar we deze prachtige schalen hebben gekocht die vervaardigd worden in een vrouwencollectief. De manden worden oorspronkelijk nog steeds gebruikt voor het ‘wannen’ van graan. De voortzetting van deze traditionele ambacht is heel belangrijk en helpt de Tonga vrouwen om een stabiel inkomen te genereren en hun gezinnen te onderhouden. De manden worden gemaakt van alle natuurlijke en plaatselijk geoogste materialen, zoals wilde grassen, kleine wijnstokken en palmbladen van de Ilala palm die worden vervolgens geverfd met boomschors. Het maken van zo’n mand is een arbeidsintensief proces. Het produceren van een mand van 35 centimeter in doorsnede, duurt soms wel twee weken. Elke mand heeft zijn eigen unieke kleur of patroon. Wij hebben de hele voorraad die in februari aanwezig was opgekocht, Kom ze gerust bekijken, ze zijn stuk voor stuk uniek en indrukwekkend. Het is prachtig om deze manden aan de muur te hangen, als u ze in een cirkel hangt, he
Aantal
  

Batonga stam Rieten manden


Binga de thuisbasis van de Batonga stam, waar we deze prachtige schalen hebben gekocht die vervaardigd worden in een vrouwencollectief.
De manden worden oorspronkelijk nog steeds gebruikt voor het ‘wannen’ van graan. De voortzetting van deze traditionele ambacht is heel belangrijk en helpt de Tonga vrouwen om een stabiel inkomen te genereren en hun gezinnen te onderhouden.
De manden worden gemaakt van alle natuurlijke en plaatselijk geoogste materialen, zoals wilde grassen, kleine wijnstokken en palmbladen van de Ilala palm die worden vervolgens geverfd met boomschors. Het maken van zo’n mand is een arbeidsintensief proces. Het produceren van een mand van 35 centimeter in doorsnede, duurt soms wel twee weken. Elke mand heeft zijn eigen unieke kleur of patroon. Wij hebben de hele voorraad die in februari aanwezig was opgekocht, Kom ze gerust bekijken, ze zijn stuk voor stuk uniek en indrukwekkend. Het is prachtig om deze manden aan de muur te hangen, als u ze in een cirkel hangt, heeft u een fantastische muurdecoratie.

Winkelwagentje