Onze beeldentuin heeft plaats gemaakt voor een groente en kruidentuin, de beeldentuin is verplaatst naar nummer 22.
naast het restaurant. 
  Deze week geopend op zaterdag 24 oktober,  of op afspraak 0621242740

De natuurstenen beelden, zijn handgekapt uit diverse marmersoorten en komen uit Zimbabwe. We kopen de beelden persoonlijk in van de kunstenaars, die een vaste en eerlijke prijs voor de beelden krijgen. Van de winst van de afgelopen 25j aar hebben we verschillende projecten kunnen realiseren. Ons mooiste en grootste project was ongetwijfeld  de school, die we samen met Phil en Lorraine Dobbelson hebben gebouwd. Waar momenteel 745 kinderen les krijgen en de kinderen elke dag een warme  maaltijd kunnen nuttigen, vaak de enige maaltijd voor de hele dag. Onze droom een middelbareschool op te zetten, hebben we vorig jaar ook nog gerealiseerd. Opdat vooral de meisjes langer naar school kunnen en niet uitgehuwelijkt worden (vaak al op 12 jarige leeftijd)  ​In 2015 is de school geopend en Marijn Poels heeft er een documentaire over gemaakt. Film Marijn Poels Vanaf 1 januari 2019, is de Stichting opgehouden te bestaan, na 26 jaar lief en leed te hebben gedeeld met de kunstenaars en hun families in Zimbabwe. Onze school blijven we steunen en financieren, dat doen we met 4 koppels. o..a. met Phil en Lorrain Dobbelson, die ter plekke elke dag een warme maaltijd verzorgen voor de kinderen. Mede door de onmogelijke omstandigheden in Zimbabwe is het heel moeilijk nog beelden in te kopen. Dit jaar is het toch gelukt om 5 kisten met beelden in te kopen en die zijn in juli (2020) geariveerd. Kom gerust kijken, we hebben nog een prachtige collectie. Mocht u niet op zaterdagmiddag in de gelegenheid zijn om te komen, maak gerust een afspraak.  0621242740.De beelden die in de onlineshop worden aangeboden, is slechts een heel klein gedeelte van wat er in voorraad is.
Voor de grote beelden is het helaas niet mogelijk om ze te versturen, echter is er een koerier die wekelijks een rondje Nederland doet.

Whistler

Fanizani Akuda Whistler

€ 125,00
Fanizani Akuda, heeft dit beeld uit Serpentine gekapt, hij floot zelf de hele dag, vandaar dat het allemaal zelfportretten zijn, titel: Whistler Hoogte 14 cm. Geboren: 20 september 1932, te Zambia Stam: Chewa vertrok in 1949 naar Zimbabwe om werk te zoeken. Hij had verschillende baantjes, in 1967 arriveerde hij in Tengenenge. Hij vroeg Tom Blomefield die een jaar eerder een kunstenaars gemeenschap was begonnen om een baan. Hij begon als steen opgraver. Na enige tijd mocht hij ook het beeldenkappen proberen. In Eerste instantie sloeg hij het aanbod af omdat hij bang was dat er kleine steen splinters in zijn ogen zouden komen. Maar nadat hem herhaaldelijk werd gevraagd om beelden te gaan kappen, nam hij het aanbod aan. Toen Fanizani eenmaal begon bleek dat hij een erg succesvol kunstenaar was! Hij overleed in 2011. Onze Stichting heeft in de loop der jaren een grote collectie van Fanizani opgebouwd. En hebben we nog steeds mooie en unieke beelden van hem in voorraad.
Aantal
  

Fanizani Akuda Whistler

Geboren: 20 september 1932, te Zambia Stam: Chewa

Fanizani geboren te Zambia vertrok in 1949 naar Zimbabwe om werk te zoeken.
Hij had verschillende baantjes, in 1967 arriveerde hij in Tengenenge. Hij vroeg Tom Blome
field die een jaar eerder een kunstenaars gemeenschap was begonnen om een baan. Hij begon als steen opgraver. Na enige tijd mocht hij ook het beeldenkappen proberen.
In Eerste instantie sloeg hij het aanbod af omdat hij bang was dat er kleine steen splinters in zijn ogen zouden komen. Maar nadat hem herhaaldelijk werd gevraagd om beelden te gaan kappen, nam hij het aanbod aan. Toen Fanizani eenmaal begon bleek dat hij een erg succesvol kunstenaar was!

Fanizani Akuda exposeerde onder andere in:

Zimbabwe,New York,Michigan,Denemarken,Zuid afrika,Londen,Philadelphia,Zambia,Californie, Australie,Nederland,Frankrijk,Duitsland. 

Winkelwagentje